Без петкратния шампион в Куинс: Анди Мъри се оттегли от надпреварата

от в 23:05 на 13.06.2022
Мартин Петков

Анди Мъри в края на март след отпадането си на Мастърс турнира в Маями по време на своята пресконференция заяви, че ще пропусне целия сезон на клей, за да даде нужната почивка на тялото си преди старта на тревните надпревари. Британецът не спази напълно казаното, след като се включи на хилядарката в Мадрид, ала при първите признаци на преумора взе решението да се откаже и се завърна на корта едва в началото на този месец за Чалънджър състезание в родината си.

Бившият номер едно демонстрираше прогрес в представянето си с всеки изминал двубой и се доближи до върховата си форма, достигайки финала на турнира в Щутгарт през миналата седмица, като по пътя си отстрани тенисисти от ранга на Стефанос Циципас и Ник Кирьос. В мача за титлата за сър Анди предстоеше да срещне завърналия се от контузия Матео Беретини, като двамата майстори на трева ни предложиха същински спектакъл, но за съжаление в края на срещата трикратният шампион от Шлема почувства сериозна болка в областта на бедрото, която го направи неконкурентоспособен и той довърши сблъсъка с известна доза проблеми, породени от физическото му състояние.

През днешния ден Мъри говори по повод здравословното си състояние, като заяви, че днес следобед е минал изследвания на скенер, чиито резултатите сочат за абдоминална травма, поради което бившият номер едно се е почувствал принуден да вземе тежкото решение да се оттегли от участието си на турнира в Куинс, където е петкратен шампион, както и от предварително заявената надпревара в Ийстборн, която стартира идната седмица. Британецът все пак остава оптимистично настроен за предстоящия Уимбълдън, като от лагера на двукратния олимпийски златен медалист обмислят вариант, при който сър Анди да се включи в демонстративен мач, целящ да определи състоянието му непосредствено преди старта на третия ,,мейджър" турнир за годината.

,,След като днес следобед минах изследвания на скенер, се стигна до заключението, че имам абдоминална контузия, която не ми позволява да се възстановя напълно, за да взема участие на надпреварата в Куинс. Турнирът означава много за мен и е разочароващо, че няма да имам възможност да се състезавам, особено след като вече изиграх доста добри мачове на трева." - сподели трикратният шампион от Шлема за травмата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без петкратния шампион в Куинс: Анди Мъри се оттегли от надпреварата Мартин Петков
Теми:  
atp | анди мъри | ийстбърн | контузия | куинс | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook