Без пощада и за Де Минор: Кирьос обезличи сънародника си за малко над час на корта

от в 01:51 на 12.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос и Алекс Де Минор са добри приятели и Ник неведнъж е определял сънародника си за свой по-малък брат. В Тура обаче няма място за сантименти и днес те трябваше да изиграят първия двубой помежду си на ниво ATP. Самата среща пък не предложи абсолютно никаква интрига и Кирьос записа 14-тата си победа в последните си 15 мача, надигравайки Де Минор с крайното 6:2 6:2 за точно час и три минути прекарано време на корта. По този начин световният номер 37 си осигури място в четвъртфиналите на Мастърса в Монреал, където ще се изправи срещу поляка Хуберт Хуркач, от когото наскоро загуби на полуфиналите в Хале.

Стартът беше вихрен за Кирьос и се виждаше как неговата агресия трудно може да бъде овладяна с дефанзивния подход на Де Минор. По-високоранкираният тенисист далеч не играеше слаб тенис, но канберецът просто не му даваше да си поеме въздух и печелеше точка след точка. Финалистът от Уимбълдън на бърза ръка поведе с 4:0 гейма за едва 11 минути игра и не след дълго сетът беше в ползата на Ник, а статистиката показваше как той е реализира 14 завършващи удари и е допуснал само една грешка.

Вторият сет започна по абсолютно същия начин, тъй като екстравагантният състезател веднага се сдоби с пробив на своята сметка и крайният изход изглеждаше предрешен. Тогава Кирьос допусна един от характерните си спадове, докато опонентът му започна да удължава разиграванията. Тази тенденция не се запази за дълго, защото шампионът от Вашингтон отново установи контрол над размените от дъното на корта и вземаше топката удивително рано. Бекхенд ретурите на бившия номер 13 неизменно се приземяваха много дълбоко в полето на Де Минор, чийто пасив нарасна до 2:5 и съвсем скоро успехът отиде в актива на канбереца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без пощада и за Де Минор: Кирьос обезличи сънародника си за малко над час на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | монреал | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook