Без повече тенис днес на Уимбълдън: Всички мачове на външните кортове бяха отменени

от в 19:59 на 04.07.2023
Мирела Николова

Дъждът над Лондон продължава да създава сериозни проблеми на организаторите на Уимбълдън, поради което играта на всички външни кортове в All England Club бе окончателно спряна за днес, а срещите - отложени за утре. След като вчера валежите бяха краткотрайни и все пак позволиха по-голямата част от планираните двубои да завършат, то днес времето далеч не бе толкова благосклонно и в Лондон можеше да се играе тенис за малко повече от час.

Сред отменените двубои са и тези на Григор Димитров и Виктория Томова, които трябваше да открият участието си в надпреварата днес. Първата ни ракета при дамите все пак успя да стартира срещата си срещу Бернарда Пера, но мачът бе прекъснат при резултат 7:6(3) 0:1 в полза на американката и ще бъде доигран през утрешния ден. От своя страна пък, Димитров дори не успя да излезе на корта, тъй като неговият двубой срещу Шо Шимабукуро беше трети в програмата на корт №18 и беше сред първите отложени за сряда.

Единствените кортове, на които имаше възможност да се играе днес, бяха Централният и корт №1, които разполагат с подвижен покрив. Така от всички срещи, предвидени за вторник, ще завършат едва 6, а всичко това води до пълен хаос в програмата за турнира, тъй като утре трябва да стартират мачовете от втори кръг, докато по-голямата част от откриващите срещи дори не са започнали.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без повече тенис днес на Уимбълдън: Всички мачове на външните кортове бяха отменени Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | виктория томова | григор димитров | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook