Без съдии на линните по време на турнирите от сериите "Мастърс" през 2021-а

от в 09:27 на 10.01.2021
Калоян Соколов

Новите технологии навлизат все повече във всяка една сфера, а това не подминава по никакъв начин и тениса. Често скандалите на корта поради грешки съдийски отсъждания излизат извън граници и дори световният номер 1 Новак Джокович изрази мнение, че е време електронната система Hawk Eye Live да замени лайнсмените, за да няма място за съмнения в преценката на съдиите и изходът на двубоите да не може да бъде повлиян от външни фактори.

Въпросната система дебютира на младежките финали в Милано преди три сезона, а за пръв път влезе в употреба за същински турнир по време на Мастърса в Синсинати. Всички тенисисти се изказаха много ласкаво за нея и предвид пандемичната обстановка, то ATP взе решение Hawk Eye Live да бъде част от всички надпревари на твърда настилка от сериите "Мастърс".

Кевин Андерсън в качеството си на председател на Съвета на играчите съшо изрази подкрепата си за това решение, отчитайки колко бърза и точна е въпросната система, а освен това даде примери как технологичният напредък се изразява в другите спортове и е напълно тази естествена замяна на човешкия фактор да продължи, за да се редуцират спорните моменти.

От ATP обсъждат вариант за използването на електрониката дори на клей, което ще бъде абсолютна иновация, а плановете са това да се случи в шест турнира, като ще бъдат избрани по два от всяка съществуваща категория.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без съдии на линните по време на турнирите от сериите "Мастърс" през 2021-а Калоян Соколов
Теми:  
hawk eye | любопитно | мастърс 1000

Коментари





Следвайте ни в Facebook