Без загубен сет: Фриц спря сензацията на турнира и ще дебютира на 1/4-финал в Шлема!

от в 19:34 на 04.07.2022
Владислав Риждов

Сезонът на трева започна кошмарно за Тейлър Фриц след две ранни отпадания в Хертогенбош и Куинс. Нещата обаче се промениха на турнира в Ийстбърн, където световният номер 14 триумфира за втори път в кариерата си, а Тейлър продължи да впечатлява с изявите си и на Уимбълдън, като преди минути се класира за дебютния си четвъртфинал на "мейджър" събитие. Това стана факт, след като Фриц постигна рутинна победа над изненадата на турнира Джейсън Кублер - 6:3 6:1 6:4, и сложи край на приказката на австралиеца в Лондон.

Американецът имаше инициативата в свои ръце още от самото начало, когато пречупи противниковия сервис на Кублер, като преди това той самият трябваше да се справя с брейк шансове. Сетът продължи да се развива по вкуса на фаворита и с бързите си комбинации след сервис Фриц се отправи с бързи темпове към успеха в откриващата част - 6:3.

Безупречната игра от страна на поставения под номер 11 се пренесе и след почивката. Фриц изцяло контролираше случващото се на корта и направи повече от категоричен старт на втория сет, увеличавайки серията от поредните геймове на пет - 4:0. До края пък за 99-ия в света не остана нищо, освен да запише почетен гейм към актива си, преди американецът да удвои аванса си.

Нещата не претърпяха промяна и в третата част. Двамата си размениха по един пробив в самото начало, а впоследствие бяха солидни от линията за начален удар. Играта, предложена и от двете страни на мрежата, предвещаваше да наблюдаваме пълния формат на частта, но шампионът от Индиън Уелс направи решителна крачка в край, след която вдигна победоносно ръце.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без загубен сет: Фриц спря сензацията на турнира и ще дебютира на 1/4-финал в Шлема! Владислав Риждов
Теми:  
джейсън кублер | обзор | тейлър фриц | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook