Без загубен сет: Кузманов се класира с лекота за 1/4-финалите на Чаланджъра в Аликанте

от в 18:44 на 05.10.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов остави добри впечатления с представянето си на Sofia Open, но класата на Уго Юмбер се оказа непреодолимо препятствие за Мико. Французинът навакса пробив пасив и в двата сета срещу родния ни представител, за да се поздрави с крайната победа и така пловдивчанинът не можа да защити точките от миналогодишното издание на надпреварата, когато изненадващо преодолява съпротивата на Лоренцо Музети, записвайки дебютен успех на ниво ATP.

През тази седмица обаче Кузманов до голяма степен навакса изгубения си актив в ранглистата, тъй като днес се класира за четвъртфиналите на Чаланджъра в Аликанте. Нашият сънародник не остави никакви шансове на британеца Били Харис, когото надигра с рутинното 6:4 6:4 и по този начин си осигури среща със седмия поставен Фабиан Марожан (номер 185) в спор за място в полуфиналите на състезанието.

Българинът осъществи пробив още в откриващия сервис гейм на своя съперник, само че Харис бързо показа, че неслучайно през този сезон има спечелен трофей на твърди кортове и започна да печели сериозно количество лесни точки с помощта на първото си подаване. Все пак четвъртият поставен продължаваше да бъде безупречен до резултат от 5:4 в своя полза, когато британецът достигна до два поредни шанса за рибрейк, само че Кузманов показа здрави нерви и затвори сета в своя полза.

Втората част отново започна с ранен брейк в полза на родния ни представител, но този път опонентът му се възползва от отворилите се пред него шансове и изравни при 4:4. Това по никакъв начин не притесни Мико, който беше почти безпогрешен в следващите два гейма и заслужено се поздрави с крайната победа в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без загубен сет: Кузманов се класира с лекота за 1/4-финалите на Чаланджъра в Аликанте Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook