Без загубен сет: Нов експресен успех изпрати Халеп на 1/8-финал в Торонто!

от в 23:49 на 10.08.2022
Мартин Петков

Симона Халеп бавно, но славно се завръща към световния топ 10, след като се радва на ползотворен сезон и достигна полуфиналите на Уимбълдън, преди впоследствие да си вземе едномесечна почивка от кортовете, която бе свързана с подготовка за старта на американското турне. Отвъд Атлантическия океан бившата номер едно се включи първоначално на надпреварата във Вашингтон, ала контузия рано прекрати участието ѝ, но за радост на румънката, травмата не е била сериозна и тя вече спечели на старта на WTA-1000 турнира в Торонто, където е бивша вицешампионка, осигурявайки си среща във втори кръг с представителката на топ 50 Шуай Жанг.

Румънката логично бе във водещата позиция на корта през цялото време и определяше темпото, като само за момент изпусна инициативата, но бързо се реабилитира и стигна до победата за 72 минути на корта - 6:4 6:2. Във фазата на осминафиналите двукратната шампионка от Канадския Мастърс с титли от турнира в Монреал ще срещне Жил Тайхман, която по-рано днес надви втората ракета на света Анет Контавейт.

Халеп потегли в двубоя със завидно самочувствие и за по-малко от четвърт час игра си осигури комфортен аванс от два пробива за 3:0. Китайката постепенно навлезе в динамиката на сблъсъка и отмъкна инициативата, като преждевременно отрази брейкбол, за да видим възстановяване на паритета при 4:4. Бившата номер едно обаче именно в този момент демонстрира безспорната си класа и с рибрейк си върна предимството на корта, което използва умело и само броени минути по-късно вече бе записала дебютния сет в актива си.

Втората част премина под абсолютния контрол на шампионката от Шлема, която отново стигна до пробив на старта и се доближи максимално до крайния успех. Халеп нямаше никакво намерение да се задържа дълго на корта и вдигна оборотите, сменяйки на друга предавка, за да оползтвори възможността си за втори брейк и необезпокоявана да затвори срещата на собствен сервис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без загубен сет: Нов експресен успех изпрати Халеп на 1/8-финал в Торонто! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | симона халеп | торонто | шуай жанг

Коментари





Следвайте ни в Facebook