Безапелационен: Андреев загуби само 3 гейма на старта в последния си турнир за сезона

от в 14:29 на 29.11.2022
Мартин Петков

Адриан Андреев през настоящата седмица пренаписа историята на българския тенис с пробива си в световния топ 200, като за първи път имената на цели трима родни представители при мъжете личат едновременно в тази елитна класация. 21-годишният софиянец с достигането си до четвъртфиналите на Чаланджъра във Валенсия си спечели десет позиции за световната ранглиста и изравни по точки в подреждането Димитър Кузманов, като предвид азбучната подредба го и задмина в самото подреждане, с което се превърна и в новата втора ракета на България.

Завършекът на този специален за Ади сезон ще бъде сложен на надпреварата в Маспаломас, където нашето момче през днешния ден откри кампанията си с безапелационен успех над домакинския представител Давид Перес Санц (№1423) - 6:2 6:1. С този си триумф българинът си осигурява среща с участващия посредством "уайлд кард" Иняки Кабрера Бейо (№1190) във втория кръг на състезанието, като освен това си гарантира, че ще завърши годината пред Мико в класацията на АТР и по този начин на новосформирания турнир United Cup ще представя родината ни като втора ракета.

Началото на двубоя се оказа свръхзвуково за Андреев, който не изпита никакви проблеми при смяната на настилката от хард към клей, като превъзхождаше съперника си във всеки един аспект и спечели 16 от първите 17 точки в мача, за да поведе с два пробива аванс. Последва миг на разконцентрация от софиянеца, който сбърка последователно рутинни удари от форхенд и позволи на квалификанта да намали пасива си, ала скоропостижно Ади смени на следващата предавка и за пореден път отмъкна сервиса на противника, с което и откриващия сет.

Стартът на втората част беше сложен с подаване на нашенеца, който видимо отпуснат от сериозната разлика в класите между него и домакинския представител, си позволи да подцени случващото се, за което мигновено беше наказан и изостана в резултата. Последвалата реакция от световния номер 197 означаваше рибрейк, но броени минути по-късно Перес Санц разполагаше с нова точка за спечелване на сервиса на третата ни ракета. Ади съумя да устои да натиска наложен му от испанеца и впоследствие доразви блясъка в играта си, като неизменно властваше на корта до края на срещата, печелейки шест безответни гейма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационен: Андреев загуби само 3 гейма на старта в последния си турнир за сезона Мартин Петков
Теми:  
адриан андреев | бг тенис | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook