Безапелационен Тийм увенча завръщането си на корта със страхотен успех

от в 20:14 на 04.05.2021
Тея Кръстева

Световният номер 4 Доминик Тийм записа повече от категоричен успех над квалификанта Маркос Жирон във втория кръг на Мастърса в Мадрид след 6:1 6:3. Това бе първи турнир за австриеца от март месец насам, след като Тийм претърпя разочароваща загуба на осминафиналите на Australian Open от Григор Димитров и отпадна в първи кръг на надпреварата в Дубай срещу южноафриканеца Лойд Харис. Днес обаче "Принца на клея" доказа, че се намира в страхотна форма, след като не остави никакви шансове на своя американски опонент, а за място на четвъртфиналите първата ракета на Австрия ще спори с австралиеца Алекс де Минор.

 В откриващия сет австриецът просто "летеше" по корта, изпращайки мощни форхенди и бекхенди по ъглите на игрището. Световният номер 91 нямаше отговор на агресивната игра на австриеца и логично предаде частта след само 23 минути игра на корта - 6:1.

Във втората част американецът повиши нивото си на представяне, изчиствайки значително играта си от непредизвикани грешки, само че това въобще не притесни "Доминатора", който реализира брейк за 3:1. Тийм продължи да демонстрира невероятна техника, а в последствие проби отново подаването на своя съперник, с което сложи и точка на интригата в двубоя след по-малко от час игра - 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационен Тийм увенча завръщането си на корта със страхотен успех Тея Кръстева
Теми:  
доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook