Безкомпромисна Колинс надигра Швьонтек и ще играе на дебютен финал в Шлема!

от в 13:48 на 27.01.2022
Владислав Риждов

Отличното представяне на Даниел Колинс по време на Откритото първенство на Австравия продължава. След шест победи и само два загубени сета, Колинс се класира за първия си финал на турнир от Шлема. В днешната среща от полуфиналите 28-годишната американка надделя категорично над Ига Швьонтек с 6:4 6:1 за малко над час игра на корта.

Срещата започна повече от отлично за американката. Тя доминираше във всеки аспект на корта и не оставяше никакви възможности за отговор от страна на Швьонтек в началните минути. Агресивната игра на Колинс при посрещане бързо ѝ се отплати и за кратко време тя имаше аванс от 4:0. Седмата в схемата все пак излезе от дупката, в която бе изпаднала, и постепенно си възвръщаше верния ритъм. Младата полякиня съумя да намали изоставането си, но нова неубедителна игра от сервис върна инициативата на страната на нейната съперничка. Все пак, след оспорвани последни няколко гейма, откриващата част отиде на сметката на по-добрата от двете и Колинс се доближи на крачка от дебютен "мейджър" финал.

Възходът при американката продължи да е налице и във втората част. Тя наказваше категорично всяка грешка на своята съперничка, а проблясъците на Швьонтек от края на първия сет бързо избледняха. До края шампионката от Ролан Гарос така и не успя да се закачи в резултата, а интригата изцяло отсъстваше, което до голяма степен се дължеше на безупречната игра от страна на световната номер 30. Колинс не изпусна контрола от ръцете си и комфортно сложи точка на спора, поздравявайки се с крайната победа. В спора за трофея тя ще се изправи срещу световната номер 1 Ашли Барти, а последната им среща завърши именно с успех на американската състезателка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисна Колинс надигра Швьонтек и ще играе на дебютен финал в Шлема! Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | ашли барти | Даниел Колинс | ига швьонтек | обзор | открито първенство на австралия | полуфинал

Коментари





Следвайте ни в Facebook