Безкомпромисна: Рибакина отпусна едва един гейм на световната номер 30

от в 10:33 на 04.01.2024
Мартин Вичев

Световната номер 4 Елена Рибакина постигна повече от изразителна победа на турнира от категорията WTA-500 в Бризбейн, размазвайки световната номер 30  Елиз Мертенс за едва 56 минути на корта - 6:1 6:0. Рибикина доминира на корта от първата до последната минута, като в нито един момент не отстъпи инициативата и заслужено спечели мача. Следваща съперничка на тенисистката от Казахстан на четвъртфиналите, ще бъде някоя измежду Вероника Кудерметова или Анастасия Потапова.

Мачът започна под диктовката на Рибакина, която проби още в първото подаване на белгийката и на бърза ръка вече водеше с 3:0. Все пак, Мертенз успя да открие сметката си в сета и спечели подаването си за 3:1. Това обаче се оказа и единственият и гейм в първата част, защото бившата шампионка на Уимбълдън продължаваше да налага доминацията си на корта и реализира нов пробив, а след това нямаше абсолютни никакви проблеми да затвори първата част след само 27 минути игра - 1:6. 

През вторият сет, доминацията на Рибакина продължи. Тя реализира пробив още в първият гейм, след което го затвърди. Мертенз продължи да бъде безсилна и инкасира нови два пробива и сякаш всичко изглеждаше решено в този мач. Рибакина затвори мача, като дори не отпусна и гейм на световната номер 30 във втория сет и продължава напред в турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисна: Рибакина отпусна едва един гейм на световната номер 30 Мартин Вичев
Теми:  
елена рибакина

Коментари





Следвайте ни в Facebook