Безкомпромисна: Сабаленка разгроми сестрата на Мира Андреева за час игра на Ролан Гарос

от в 19:02 на 28.05.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка трябваше да претърпи сериозно разочарование на миналия Ролан Гарос, когато беше само на точка от финала, но отстъпи пред Каролина Мухова. Сега обаче тя е в серия от два поредни финала на червена настилка и днес започна убедително кампанията си в Париж. с разгромна победа над един от най-големите таланти в WTA тура, а именно сестрата на Мира Андреева, 19-годишната Ерика, с 6:1 6:2 за малко повече от час игра и така ще срещне квалификантките Ирене Бурийо Ескориуела или Моюка Учижима в следващия кръг.

Младата рускиня започна солидно двубоя и макар и да разчиташе предимно на грешките на именитата си опонентка, самата тя показа проблясъци. Това не продължи дълго, тъй като световната номер 2 бързо намери темпото си, а след 1:1 тя не остави шанс на противничката ѝ и без да загуби гейм повече, спечели първия сет за по-малко от половин час.

Втората част започна доста нервно за двете тенисистки, които правеха повече непредизвикани грешки, отколкото уинъри. Така те си размениха по един пробив, а пред Ерика се отвори възможността да бъде напълно равностойна на фаворитката в резултата. По подобие на предния сет, Сабаленка отново вдигна нивото си, а макар и Андреева да бе доста по-конкурентна, отколкото в предния, класата на шампионката от Аустрелиън Оупън бе достатъчно показателна, за да приключи мача си с 6:2, след като измъкна три последователни много оспорвани гейма.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безкомпромисна: Сабаленка разгроми сестрата на Мира Андреева за час игра на Ролан Гарос Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook