Безкомпромисна Швьонтек разгроми шампионката от 2017-та и продължава напред на US Open

от в 20:49 на 01.09.2022
Мартин Петков

Ига Швьонтек има невероятна първа част от сезона, след като спечели последователнл три WTA 1000 надпревари и Ролан Гарос, регистрирайки серия от 37 поредни победи, която обаче намери своя край по време на Уимбълдън. От този момент насам полякинята видимо не е същата на корта, като допусна ранни поражения при следващите си участия, особено разочароващи бяха тези в Торонто и Синсинати, но пък за сметка на това световната номер едно не спира да впечатлява на US Open и днес постигна безупречен успех за малко над час игра срещу бившата шампионка Слоун Стивънс - 6:3 6:2. По този начин Ига се класира за третия кръг на състезанието и ще срещне друга местна представителка в лицето на Лорън Дейвис.

Швьонтек от самото начало на двубоя съумя да наложи темпото си и рано в мача се поздрави с пробив, на който обаче получи звучен отговор от американката и инкасира рибрейк. Полякинята все пак беше крайно решена да поведе и вложи всичката си енергия в тази посока, като отлично си послужи неколкократно с богатия си на тенис оръжия арсенал, докато Стивънс често оставаше статична и не измина много, преди световната номер едно да реализира нов пробив, който ѝ се оказа достатъчен и за успех в откриващия сет.

Във втората част Ига получи възможност да разгърне пълния си потенциал, пред което бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ остана безсилна, докато първата ракета на света убедително взе аванс от два пробива и докосваше победата при сет и 4:0 в своя полза. Швьонтек с това си действие напълно обезкуражи Стивънс да се бори за нещо в мача и благодарение на отлично функциониращия си начален удар в хода на срещата, то тя необезпокоявана се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисна Швьонтек разгроми шампионката от 2017-та и продължава напред на US Open Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | ига швьонтек | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook