Безмилостен Джокович откри кампанията си към златото с категоричен успех!

от в 10:24 на 24.07.2021
Мирела Николова

Новак Джокович пристигна в Токио като най-големия фаворит за златния медал, който е и единственото липсващо отличие в богатата колекция на сърбина. Световният №1 даде сериозна заявка още с откриващия си двубой, след като постигна безкомпромисна победа над 139-ия в света Уго Делиен. Ноле не остави никакви шансове на съперника си да мечтае за нещо повече и затвори срещата в своя полза след 6:2 6:2. В следващата фаза на Олимпийската тенис надпревара белградчанинът ще се изправи срещу гиганта от Германия Ян-Ленард Щруф.

В самото начало на двубоя Делиен успяваше да остане равностоен на именития си опонент, но съвсем скоро първият в света повиши нивото си и разликата в класите на двамата тенисисти си пролича. Джокович предприемаше перфектно изградени атаки и бе само въпрос на време да станем свидетели на първия пробив в двубоя. При 2:2 представителят на Сърбия влезе в серия от 4 поредни спечелени гейма, а така достигна и до успеха в дебютната част.

Устремът му продължи с пълна сила и във втория сет, когато играта на Новак се намираше в страхотен подем и печелившите удари от неговата ракета валяха един след друг. Делиен така и не успяваше да намери пробойни в представянето на фаворита и инкасира два пробива, които донесоха на Джокович първа победа на олимпийския форум в Токио.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостен Джокович откри кампанията си към златото с категоричен успех! Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | олимпийски игри | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook