Безмилостен Зверев върза "геврек" на Милман и разочарова местната публика

от в 13:45 на 19.01.2022
Мирела Николова

Александър Зверев е сред най-големите фаворити за титлата на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия и имайки предвид формата му, която показва по време на откриващите си два мача в Мелбърн, то със сигурност германецът изглежда по-готов от всякога да вдигне дебютен трофея от Шлема. Днес той бе безупречен в двубоя си от втори кръг срещу местния представител Джон Милман, надигравайки го в последователни сетове - 6:4 6:4 6:0, като така си осигури място в третия етап, където ще се изправи срещу Раду Албот. 

Срещата стартира с размяната на три бързи пробива, след които световният №3 се сдоби с водачеството в резултата - 2:1. Второто подаване на германския тенисист ставаше лесна плячка за опонента му, но въпреки че успеваемостта му по този показател се равняваше на едва 14%, Саша не допусна съперникът му дори да достигне до възможност за връщане на брейка и след няколко рутинно спечелени сервис гейма откри сметката си в отделните части.

С началото на втория сет олимпийският шампион повиши нивото си и успяваше да предизвиква неточности от противниковата страна, които, съчетани с недостатъчно убедителния начален удар на Милман, доведоха до ранен пробив в актива на Зверев и 3:1. В шестия гейм сервисът на германеца претърпя крах и той допусна две двойни грешки, които го изправиха пред опасност от загуба на пробива аванс. Третият поставен обаче побърза да се поправи и след два чутовни аса, летящи със скорост от над 200 км/ч успя да се спаси и да съхрани преднината си, която остана непокътната до самия край на сета.

Третата част бе изцяло лишена от интрига, тъй като агресивната игра на Саша доминираше над твърде пасивните изяви на австралиеца, а уинърите от ракетата на фаворита бяха в изобилие. Без никакви затруднения Зверев реализира ранен пробив, който по-късно бе дублиран за 4:0, а оттам насетне вече нямаше никакви съмнения кой ще бъде крайният победител.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостен Зверев върза "геврек" на Милман и разочарова местната публика Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | Аустрелиън Оупън 2022 | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook