Безмилостна Халеп се нуждаеше от малко над час, за да стартира победоносно на Уимбълдън

от в 18:49 на 28.06.2022
Мирела Николова

Симона Халеп взе участие в два подготвителни турнира на трева, където достигна до четвъртфиналната фаза, и пристига на Уимбълдън като една от претендентките за трофея. Днес тя откри по безапелационен начин кампанията си към втора титла на Свещената трева, налагайки с лекота волята си над световната №81 Каролина Мухова. Румънката бе близо до съвършенството от началото до самия край на мача, за да оформи категоричното 6:3 6:2 след точно 65 минути престой на корта, като по този начин си осигури място във втория етап на надпреварата, където я очаква двубой срещу Кирстен Флипкенс.

Най-добрата румънска тенисистка стартира на високи обороти и благодарение на великолепното разпределение на ударите и вариативната си игра успяваше да взима контрол върху разиграванията. Не мина много време, преди бившата №1 да нанесе първия си пробив, след което излезе напред с аванс от 3:1. Халеп продължи да бъде безпогрешна във всеки един аспект и скоро осъществи втори брейк, с който подпечата успеха си в дебютната част.

Статуквото се запази и във втория сет, който се разви по напълно идентичен начин. Световната №18 използваше цялата ширина на корта, за да движи противничката си и да предизвиква грешки от нейната ракета, което доведе до пробив в средата на частта и 4:1. За Мухова бе все по-трудно да устоява на темпото, налагано от бившата шампионка, която не след дълго сложи точка на спора след нов брейк на нула.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостна Халеп се нуждаеше от малко над час, за да стартира победоносно на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
wta | Обзори | симона халеп | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook