Безмилостна: Мугуруса върза "геврек" на 17-годишна квалификантка за нов успех на US Open

от в 02:55 на 02.09.2022
Мартин Петков

Гарбинье Мугуруса има зад гърба си един от най-разочароващите сезони в кариерата си, като предвид малкото спечелени точки в хода на годината е застрашена от това да пропусне Финалите на WTA, където трябва да брани титлата си, с което ще изпадне сериозно надолу в световната ранглиста. Испанката все пак побърза да напомни, че не бива да бъде отписвана в турнирите от Шлема, бивайки със статут на двукратна "мейджър" шампионка, и след като на старта на US Open се справи със съпротивата на тийнейджърката Клара Таусон, то днес бившата номер едно върза "геврек" по пътя към успеха си срещу 17-годишната квалификантка Линда Фрухвиртова - 6:0 6:4. По този начин Гарбинье си резервира място в третия кръг на надпреварата и там в крайно интригуващ сблъсък ще срещне бившата двукратна шампионка от Уимбълдън - Петра Квитова.

Откриващите моменти от двубоя несъмнено принадлежеха на испанката, която правеше, каквото си пожелае, докато талантливата тийнейджърка нямаше отговор срещу комбинациите на именитата си съперничка и скоро Мугуруса разполагаше с аванс от два пробива - 4:0. Бившата номер едно остана все така безпощадна спрямо чехкинята и ѝ изнесе същинска лекция в откриващия сет, отпускайки ѝ едва пет точки, преди да го запише на сметката си.

Във втората част Фрухвиртова видимо напусната от първоначалната напрежение да е на толкова голяма сцена, заигра далеч по-акуратно и получи възможност да накаже неточностите на фаворитката, за да поведе с пробив на старта. Впоследствие ситуацията за бившата шампионка от Шлема се влоши значително и тя изоставайки при 1:4, бе близо до това да предаде отново подаването си, след като попадна в положение 0:40, ала именно тогава демонстрира огромния си опит на най-високо ниво, за да се измъкне от неблагоприятната си позиция, в която се намираше. Световната номер едно мигновено използва импулса в представянето си и обърна развоя на събитията изцяло в своя полза, като достигна до възможност да сервира за победата и подобно на по-рано преодоля изоставане от 0:40, преди да спечели петия си последователен гейм, поздравявайки се с крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостна: Мугуруса върза "геврек" на 17-годишна квалификантка за нов успех на US Open Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | Гарбинье Мугуруса | линда фрухвиртова

Коментари





Следвайте ни в Facebook