Безпогрешен Кузманов донесе първата българска победа на тазгодишния Ролан Гарос!

от в 14:45 на 16.05.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов направи дебюта си в квалификациите на Голям Шлем, когато през миналата година се класира за Ролан Гарос. Впоследствие Мико продължи да се изкачва в световната ранглиста и заслужено съумя да играе на всяка една от четирите "мейджър" надпревари, като през този сезон дори записа първата си победа в кариерата на подобно ниво, надигравайки Даниел Масур в откриващия си двубой на Аустрелиън Оупън.

Днес пък Мико се завърна за второто си поредно участие в Париж и доказа, че напълно заслужава мястото си в предварителния турнир на едно от най-престижните състезания света на тениса. Кузманов имаше трудната задача да се изправи срещу швейцареца Марк-Андреа Хюслер, който е поставен под номер 16 и спечели 2 титли в Чаланджър Тура през последния месец.

Българинът обаче демонстрира най-доброто от своята игра и вече може да се похвали със спечелен мач на още един от Шлемовете - 7:5 6:3. В следващия кръг родният ни представител ще има трудната задача да премери сили с 20-годишния Флавио Коболи, чийто непрестанен прогрес му гарантира покана за основната схема на отминалия Мастърс в Рим.

Срещата започна равностойно, но определено швейцарецът печелеше много повече точки с помощта на началния си удар и беше по-агресивен от пловдивчанина. Постепенно Мико привикна се нагоди спрямо постоянните атаки към мрежата на своя опонент и редовно го затрудняваше с отлично насочените си ретури. Това разколеба световния номер 120 и той сбърка няколко елементарни волета в единадесетия гейм, а накрая предаде сета с двойна грешка.

Шансовете продължиха да се трупат пред нашия сънародник, само че 16-тият поставен често пласираше асове в най-трудните за него моменти и някак се държеше в резултата. Втората ни ракета по никакъв начин не се повлия негативно от пропуснатите възможности и не спираше да си създава нови такива, което му донесе решителен брейк за 5:3 и скоро родният ни представител можеше да се поздрави с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпогрешен Кузманов донесе първата българска победа на тазгодишния Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | Марк-Андреа Хюслер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook