Безпогрешен Синер се разправи с Иснър и си осигури 1/8-финален мач с Алкарас!

от в 20:45 на 01.07.2022
Мирела Николова

Джон Иснър демонстрира най-доброто си лице, за да елиминира бившия №1 и двукратен шампион на Уимбълдън Анди Мъри, но днес силите му не стигнаха да вземе дори сет на поставения под номер 10 в схемата Яник Синер. Италианецът бе пределно концентриран от първата до последната точка и без да срещне нито един брейкбол в хода на целия мач, сложи край на устрема на американеца, отстранявайки го след 6:4 7:6(4) 6:3. Така той си резервира място в осминафиналната фаза на надпреварата, където ще премери сили с Карлос Алкарас. 

Срещата започна с рутинно спечелени подавания от сервиращите, но с течение на времето Синер все по-добре успяваше да разчете началния удар на опонента си и така достигна до първия си брейкбол в петия гейм. Макар да не получи възможност да го реализира, то още в следващото противниково подаване отново се добра до шанс за пробив, който този път оползотвори след нова отлична продукция от основната линия. На свой ред италианецът бе непоклатим от линията за сервис и безпроблемно съхрани преднината си, за да поведе в общия резултат.

Във втората част всеки от двамата състезатели можеше да разчита изцяло на началния си удар, който им носеше множество бързи и лесни точки. Така посрещащите бяха лишени от шанс за успех и напълно резонно развръзката на сета дойде в тайбрек. Там събитията отново се развиваха напълно равностойно, като единственият минипробив бе в полза на Синер и именно той бе причината младокът да удвои аванса си в отделните части.

Доминацията на сервиращите продължи и в третия сет, където световният №13 търпеливо дочака удобния момент, в който да нанесе решителния удар. Той успя да пласира няколко дълбоки ретура в осмия гейм, които му позволиха да контролира събитията и да осъществи късен брейк, с който си подсигури крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпогрешен Синер се разправи с Иснър и си осигури 1/8-финален мач с Алкарас! Мирела Николова
Теми:  
atp | джон иснър | Обзори | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook