Безпощаден Алкарас надигра Лайович и заслужено ще дебютира в третия кръг на АО

от в 08:05 на 19.01.2022
Владислав Риждов

Карлос Алкарас изнесе още едно брилятно представяне от началото на Откритото първенство на Австралия и си заслужи мястото в третия кръг на турнира. Алкарас доминираше изцяло Душан Лайович в днешния мач между двамата и го надигра в последователни части - 6:2 6:1 7:5.

Първият сет премина изцяло под диктовката на младия испанец. След като двамата взеха откриващите си подавания, бе ред на Алкарас рязко да вдигне оборотите и да се откъсне напред с брейк преднина. Той затвърди категорично преднината си за 4:1, а Лайович така и не намери път обратно, преди поставеният под номер 31 да открие сметката си в общия резултат.

Доминацията на младока продължи и във втория сет. Алкарас изцяло контролираше темпото на корта с акатуващия си стил на игра, а неговия съперник бързо стана жертва на мощните му форхенди от дъното на корта. Световният номер 31 не даваше никакви шансове на Лайович, който изпадна в своеобразен нокдаун след неспирните атаки от страна на испанеца и бързо инкасира двоен пробив, който изпрати частта на сметката на поставения състезател.

В третия сет Лайович се окопити и успя да постави под напрежение своя опонент от другата част на корта. Сърбинът вдигна амплитудата на представянето си и се поставяше в добра позиция, повеждайки първи в геймовете. Световният номер 39 дори си извоюва аванс от пробив, но Алкарас моментално възстанови паритета. До края Алкарас възвърна контрола върху случващото се и бързо сломи надеждите на Лайович за нещо повече. 18-годишният ибериец се добра до брейк за 6:5, а впоследствие безпроблемно финализира победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден Алкарас надигра Лайович и заслужено ще дебютира в третия кръг на АО Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | душан лайович | карлос алкарас гарфия | обзор | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook