Безпощаден Медведев мина с лекота през Тиафо и оформи руски сблъсък с Рубльов

от в 06:27 на 08.09.2020
Константин Андреев
Данийл Медведев продължава без загубен сет на тазгодишния US Open. Третият поставен обезличи изцяло Франсис Тиафо, надигравайки го с категоричното - 6:4 6:1 6:0. Така руснакът се класира на втори пореден полуфинал в Ню Йорк и определено изглежда готов да бъде новият шампион на турнирите от Шлема, който със сигурност ще бъде излъчен.



Руснакът стартира отлично и проби съвсем рано. Световният номер 5 показваш майсторска защита и завиден демараж, които накараха Тиафо да насочи среден пръст към въздуха в шестия гейм, което бе продиктувано от поредното брилянтно отиграване на Данийл. Медведев се откъсна с 5:2, но американецът продължи да се бори, намалявайки пасива си до само гейм разлика, само че това бе всичко по силите му и скоро се оказа догонващ в сетовете.

Оттам насетне станахме свидетели на пълна доминация от страна на миналогодишния финалист, а Тиафо спечели едва 22 точки в ответните две части, губейки сервиса си на цели 6 пъти. Спъерник на Данийл Медведев в следващата фаза ще бъде друг руснак в лицето на Андрей Рубльов.

https://twitter.com/usopen/status/1303135069444464642?s=19

Рубльов имаше далеч по-тежък мач от този на Медведев, ала все пак съумя да преодолеее съпротивата на Матео Беретини в четири сета - 4:6 6:3 6:3 6:3.



Италианецът започна вихрено двубоя и форхендите му попадаха със свръхзвукова скорост в противниовото поле. Беретини стигна до бърз брейк и не позволи той да бъде върнат в хода на откриващата част. Събитията изведнъж претърпяха рязък завой, тъй като Матео инкасира първи пробив в хода на турнира, докато Рубльов заигра далеч по-стабилно и отлично експлоатираше обратния удар на опонента, който все по-често поддаваше. Десетият поставен постоянно движеше Беретини по пределите на корта, като грешките на италианеца все повече зачестяваха, а процентът му на първи сервис спадна главоломно.

Това улесни Андрей в продължението на срещата и той я затвори рутинно, докато световният номер осем достигна до едва един брейкбол в последвалите три части и закономерно напусна турнира. По този начин Рубльов взе реванш за загубата от Беретини преди 12 месеца на същия етап от същия турнир, а така и изравни най-доброто си постижение на US Open отпреди 3 години, когато отстъпи на Рафаел Надал във фазата на финалната осмица.

https://twitter.com/usopen/status/1303117983204519937?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден Медведев мина с лекота през Тиафо и оформи руски сблъсък с Рубльов Константин Андреев

Коментари





Следвайте ни в Facebook