Безпроблемен старт: Циципас продължи с лекота към 1/4-финалите в Майорка

от в 18:46 на 22.06.2022
Мартин Петков

Стефанос Циципас все още изпитва трудности с приспособяването си към тревата, което не е толкова изненадващо предвид факта, че миналата година отпадна на Уимбълдън след само един изигран мач. Гъркът до момента се включи на турнирите в Щутгарт и Хале, но малшанс с жребия го изпрати първо срещу Мъри във втория му двубой, а само седмица по-късно срещу Кирьос, като световният номер 6 инкасира поражения от двамата майстори на тревните кортове.

През днешния ден шампионът от Монте Карло стартира участието си в Майорка, което се явява негова последна подготовка преди започващия идния понеделник Уимбълдън, и схемата го изправи срещу Иля Ивашка, който е един от тенисистите, които няма да бъдат допуснати да се състезават на най-стария тенис турнир, защото националността му е белоруска. Сблъсъкът ни разкри силните черти в играта на Циципас на зелено, който сервираше безупречно в хода на целия двубой и не посрещна нито една точка за пробив, докато от своя страна оползтвори две, за да триумфира наглед рутинно с 6:4 6:4. Успехът отвежда световния номер 6 срещу американеца Маркос Гирон във фазата на четвъртфиналите в курортния град.

Гъркът имаше повече от обещаващ старт на мача, като си осигури два брейкбола още при второто подаване на белорусина, но след грешки във финалната фаза от атаките си ги пропиля и равенството се запази. Настойчивостта на Циципас не след дълго отново даде резултат, след като вторият поставен стигна до нови възможности за пробив в така прочутия седми гейм и благодарение на топка в мрежата от Ивашка оползтвори втората от които, за да си спечели късен аванс в сета, от който се възползва максимално добре и откри сметката си в сблъсъка.

Силните минути за световния номер 6 се пренесоха и в началото на втората част, когато той след поредните си добри отигравания на ретур се поздрави с нов пробив, който го постави на пол позишън по пътя към крайния успех в мача. Гъркът нито за миг не трепна в моментите си на начален удар до края на двубоя, като поддържаше 93% успеваемост на първо подаване, и необезпокояван напълно закономерно стигна до победата за 83 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпроблемен старт: Циципас продължи с лекота към 1/4-финалите в Майорка Мартин Петков
Теми:  
atp | Иля Ивашка | майорка | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook