Безупречен: Беретини нямаше затруднения срещу "щастлив губещ" и е 1/4-финалист в Акапулко

от в 07:45 на 02.03.2023
Мартин Петков

Матео Беретини в хода на вчерашния ден се завърна в Тура след едномесечно отсъствие, като откри участието си на АТР 500 надпреварата в Акапулко с успех над Алекс Молчан, при това без да загуби дори гейм. Още днес италианецът трябваше да излезе на корта за втория си мач в мексиканския град, като отново не срещна никакви затруднения и надигра безапелационно "щастливия губещ" Елиас Имер за час и 36 минути игра - 6:3 6:3. По този начин световният номер 24 се класира за фазата на топ 8 в състезанието и ще срещне четвъртия поставен в схемата - Холгер Руне.

Римлянинът още в дебютните минути на двубоя взе превес над противника си, като реализира поредица уинъри с любимия си форхенд и без време, вече разполагаше с пробив аванс в актива си. Впоследствие шведът по никакъв начин не успяваше да се противопостави на Беретини, който продължи да е водещата сила на корта и макар на два пъти да пропусна брейкболи, в крайна сметка дублира предимството си и записа откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част световният номер 170 се отърси изцяло от първоначалния шок, като започна да бъде конкурентноспособен на бившия финалист от Уимбълдън и не позволяваше колебанията му на сервис да бъдат експлоатирани от фаворита. Въпреки това, Беретини дочака своя шанс в осмия гейм, когато на два пъти отбеляза ретур уинър и се поздрави с пробив, който затвърди след две отразени възможности за рибрейк, подпечатвайки победата си в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен: Беретини нямаше затруднения срещу "щастлив губещ" и е 1/4-финалист в Акапулко Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | елиас имер | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook