Битка до последно: Кузманов даде всичко от себе си, но Бублик донесе победата на Казахстан

от в 16:26 на 17.09.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се бори до последно, но не можа да сломи съпротивата на Александър Бублик и Казахстан надделя с 3:1 победи над България в сблъсък от Световна Група I на Купа "Дейвис". Мико даде много сериозен отпор на световния номер 29 и имаше всички шансове да доведе нещата до трети решителен сет, но Бублик можеше да разчита на своя гръмотевичен начален удар в най-важните моменти и в крайна сметка се наложи с 6:4 7:6(4), да донесе финалната точка за своята страна.

Кузманов стартира колебливо и допусна пробив още в първия гейм, а изглеждаше, че ще му бъде много трудно да направи рибрейк, имайки предвид мощните сервиси от другата страна на мрежата. Шампионът от Хале рискуваше прекалено много на втори подаване и двойните грешки не спираха да тровят играта му, а Мико се възползва от това и изравни при 4:4.

Впоследствие българинът изгради няколко отлични постепенно атаки, за да поведе с 40:0 в следващия гейм, само че допусна спад в най-неподходящия момент и се стигна до нов пробив в актива на казахстанеца, който нямаше проблем да затвори откриващия сет на собствен сервис.

Втората част стартира много неприятно за Кузманов, който загуби цели осем поредни разигравания и интригата на корта сякаш се беше изпарила.

Тогава първата ни ракета демонстрира своя характерен борбен дух и започна да влиза все по-често в размени от дъното на корта, където беше значително по-солиден от своя опонент и изравни за 2:2.

Последва нов обрат, тъй като родният ни представител действаше твърдо пасивно, а казахстанецът се възползваше умело от това, служейки си по перфектен начин с късите си топки и отново излезе напред в резултата при 4:2.

Мико пък далеч не беше готов да се предаде и вдигна публиката на крака с редица страхотни контра отигравания, които оставиха безпомощен неговия съперник и отново имахме паритет при 4:4.

Нашият национал дори разполагаше с три сетбола в 12-ия гейм, ала Бублик ги отрази с майсторски атаки към мрежата и реализира единствения мини пробив в последвалия тайбрек, за да сложи точка на спора.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Битка до последно: Кузманов даде всичко от себе си, но Бублик донесе победата на Казахстан Калоян Соколов
Теми:  
димитър кузманов | купа дейвис

Коментари





Следвайте ни в Facebook