Битката за най-великия: Чичо Тони посочи Джокович за фаворит в съревнованието с Надал

от в 18:45 на 05.02.2023
Мирела Николова

Преди точно седмица Новак Джокович се завърна на трона си на Откритото първенство на Австралия, завоювайки трофея в Мелбърн за рекорден десети път. Благодарение на това сърбинът достигна отново до лидерската позиция в световната ранглиста, но това, което имаше най-голямо значение, бе фактът, че с този си триумф балканецът изравни своя голям конкурент Рафаел Надал на върха в класацията за най-много титли от Големия шлем, като по този начин битката помежду им за най-важния рекорд в тениса започва от начало.

Мнозина тенис анализатори са на мнение, че предимството във въпросното съревнование е на страната на Джокович, който е с една година по-млад от испанеца и продължава да демонстрира върхова физическа форма. В същото време Матадора непрекъснато е преследван от контузии, като от средата на миналата година така и не успява да покаже най-добрия си тенис именно заради проблеми от физическо естество. Той се сбогува с изминалия Аустрелиън Оупън още във втория си мач, когато получи контузия в бедрото, а според очакванията възстановяването му ще отнеме между 6 и 8 седмици. 

Въпреки тази принудителна пауза и физическото неразположение, то чичото и бивш наставник на Рафа - Тони Надал, е на мнение, че племенникът му разполага с всички шансове да завоюва своя 15-и трофей на предстоящия Ролан Гарос. Същевременно обаче испанският треньор не изглежда убеден, че Матадора ще успее да завърши кариерата си с най-много "мейджър" титли, определяйки Джокович за фаворит в съперничеството между него и манакореца:

"Рафа все още е в добра форма и ако физическото му състояние позволява, то той ще продължи да играе. Засега той се нуждае от това да си почине и да се възстанови напълно, като прогнозите са това да се случи в следващите три или четири седмици.

ще му бъде трудно да завърши с най-голям брои трофеи от Големия шлем, защото Джокович е по-млад и по-свеж от него. Рафа има своите шансове да триумфира на Ролан Гарос, така че ще видим какво предстои да се случи занапред. Без никакво съмнение обаче битката ще бъде изключително ожесточена, защото Джокович е велик шампион. 

Рафаел знае, че независимо какво се случи оттук насетне, то кариерата му е страхотна. В момента нещата опират само до това да направи усилие да продължи да се състезава, каквото му се е налагало да прави множество пъти досега. Той не мисли за отказване", категоричен е чичо Тони.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битката за най-великия: Чичо Тони посочи Джокович за фаворит в съревнованието с Надал Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook