Битката за Торино: Оже-Алиасим спаси 3 мачбола и надви шампиона от Индиън Уелс!

от в 16:22 на 28.10.2021
Мирела Николова

Феликс Оже-Алиасим запазва шансовете си за класиране на Финалния Мастърс в Торино, след като през днешния ден реализира страхотен обрат над друг кандидат за място в заключителната надпревара в лицето на Камерън Нори. Шампионът от Мастърса в Индиън Уелс започна срещата на изключително високо ниво и дори имаше 3 възможности за спечелването ѝ, но с напредване на времето изявите му ставаха все по-колебливи и в крайна сметка шестият поставен се поздрави с победата след 2:6 7:6(6) 6:4. Така той намери място в четвъртфиналната фаза на турнира във Виена, където го очаква сблъсък с Александър Зверев или Алекс Де Минор.

Двубоят стартира по най-лошия възможен начин за канадеца, който загуби първите си 4 точки на начален удар и инкасира ранен пробив на 0, който впоследствие бе затвърден също толкова категорично от Нори, за да поведе с 2:0. Сервисът на британеца бе изумителен в хода на целия дебютен сет, като той не отпусна нито една точка на опонента си във всяко едно от четирите си подавания, докато в края на частта Алиасим претърпя нов спад в играта си, довел до втори пробив в сметката на световния №14, който вече напълно предопредели изхода на този сет.

Младокът значително стабилизира представянето си във втората част и непредизвиканите пропуски от ракетата му напълно отсъстваха. От своя страна, Нори продължи да бъде повече от безупречен от сервис линията, тъй като продължи да няма загубено разиграване на собствен начален удар. Това се промени в осмия гейм, когато шампионът от последния Мастърс допусна спад в нивото си, от което канадецът опита да се възползва, достигайки до брейкбол, но след нова порция чудесни сервиси Камерън се спаси от пробив.

Равенството се запази до самия край на сета, което наложи изиграването на тайбрек. В него представителят на Великобритания взе ранна преднина от два минипробива и 5:1, която впоследствие прерасна до 6:3 и 3 мачбола за Нори. Напрежението у него обаче взе връх и той загуби последвалите пет точки, което автоматично означаваше, че мачът ще бъде решен в трети сет.

Алиасим вече играеше на познатото си ниво, докато британецът бе все по-неубедителен. Най-голямото му оръжие днес започна да се пропуква и това резултира в инкасиране на пробив на 0 в петия гейм. Това даде необходимото самочувствие на канадеца, който вървеше уверено към класирането си на четвъртфиналите, което стана факт след повече от 2 часа и 30 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битката за Торино: Оже-Алиасим спаси 3 мачбола и надви шампиона от Индиън Уелс! Мирела Николова
Теми:  
atp | виена | камерън нори | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook