Битките на трева са вече тук: Медведев и Синер повеждат схемата в Хертогенбош (жребий)

от в 10:48 на 11.06.2023
Мартин Петков

По-късно днес с финала на Ролан Гарос между Новак Джокович и Каспър Рууд предстои да бъде сложен неофициалният край на клей сезона, като още утре ще бъде даден стартът на битките на трева в АТР Тура. По традиция, една от надпреварите, провеждащи се в откриващата седмица на зелената настилка, е тази в нидерландския град Хертогенбош, където през миналия сезон станахме свидетели на изключителна изненада, когато участващият посредством "уайлд кард" домакински представител Тим ван Райтховен, тогава световен номер 205, повали Даниил Медведев във финала и завоюва титлата. Актуалният шампион обаче към момента е контузен и няма да има възможността да брани трофея си, при което големите фаворити за спечелването на отличието се явяват двамата представители на топ 10 - Медведев и Яник Синер, но преди всичко, нека да разгледаме как изглежда жребият за състезанието.

Схемата се оглавява именно от руснака, който ще почива в първия кръг и в откриващия си мач в Хертогенбош ще срещне квалификант или шампиона от 2019-а година Адриен Манарино, когото надви в полуфиналите преди 12 месеца, като не му е чуждо да играе именно с французина. Впоследствие на четвъртфиналите за световния номер 3 предстои сблъсък навярно с един измежду петия поставен Миомир Кецманович и завръщащия се в игра след близо две години пауза Милош Раонич, който е бивш финалист от Уимбълдън и определено е сред опасните състезатели на тревни кортове. В опит пък за втора поредна година да спори за титлата в нидерландския град, руснакът по всяка вероятност ще трябва да преодолее на полуфиналите някого измежду Борна Чорич и Максим Креси, които във визитките се могат да се похвалят с трофей на подобен вид настилка.

Долната половина на схемата бива предвождана от Синер, който след разочароващото си участие на Ролан Гарос ще има труден тест на старта на тревния сезон, след като го очаква сблъсък на старта срещу квалификант или Александър Бублик. Оттам насетне италианецът ще трябва да премери сили навярно със седмия поставен Уго Юмбер, докато в спор за място на финала ще срещне потенциално някого измежду Талон Хрийкспор и Алекс де Минор.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битките на трева са вече тук: Медведев и Синер повеждат схемата в Хертогенбош (жребий) Мартин Петков
Теми:  
atp | борна чорич | даниил медведев | жребий | милош раонич | хертогенбош | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook