Бивш №1: Ако Рууд не спечели днес, то той вероятно никога няма да оглави ранглистата

от в 16:16 на 11.09.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас и Каспър Рууд са двамата тенисисти, които ще си оспорват трофея в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ, но залогът за тях е още по-голям, тъй като победителят от финалния сблъсък не само че ще завоюва своята дебютна титла от Големия шлем, но и ще оглави световната ранглиста през идната седмицата. Бившият №1 в света и седемкратен "мейджър" шампион Матс Виландер е на мнение, че за норвежеца победата ще бъде напълно задължителна, ако иска да се превърне в лидер в подреждането, тъй като едва ли някога друг път ще му се отвори подобна възможност.

"Ще бъде изключително вълнуващо за всеки един от двамата, ако стане номер едно в света. Въпреки това смятам, че те ще подходят към двубоя с нагласата, че просто трябва да победят човека, стоящ от другата страна на мрежата. Смятам, че Карлос ще има възможност да стане №1 през следващите 5 или дори 10 години.

За Рууд обаче мисля, че това ще бъде единственият му шанс да се изкачи на върха. Той със сигурност ще се развие като играч занапред, ала младите таланти, които настъпват, ще го изместят и не бих казал, че някога отново Каспър ще има възможност да стане водач в ранглистата. Несъмнено обаче през последните две седмици той направи неща, които не съм очаквал от него на твърда настилка", коментира шведът.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №1: Ако Рууд не спечели днес, то той вероятно никога няма да оглави ранглистата Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | интервю | карлос алкарас | каспър рууд | любопитно | матс виландер

Коментари





Следвайте ни в Facebook