Бивш №1: Джокович притежава черта, която хората умишлено пренебрегват

от в 17:40 на 21.09.2021
Мирела Николова

Тазгодишното Открито първенство на САЩ не завърши по желания начин за Новак Джокович, който не успя да сбъдне мечтата си да постигне "Календарен Голям шлем", след като се препъна на последното си препятствие в лицето на перфектно играещия Даниил Медведев. Макар да не вдигна титлата, сърбинът спечели нещо, което сякаш му е бягало през цялата кариера, а именно любовта и подкрепата на публиката. На финала в Ню Йорк всички зрители на най-големия тенис стадион в света - "Артър Аш", бяха изцяло на страната на Ноле и той не успя да сдържи сълзите си както на церемонията по награждаване, така и по време на самия мач.

Според бившия наставник на сръбския тенисист - Борис Бекер, точно това е отношението, което световният №1 заслужава, а ето и какви точно бяха думите му:

"Надявам се, че тези две седмици в Ню Йорк помогнаха на хората да видят Новак в правилната светлина, съдейки по поведението и реакцията на публиката след финала на US Open. 

Той често се застъпва за останалите играчи, което често умишлено бива пренебрегнато. Хората опитват да забравят тези постъпки на Ноле и да се фокусират само върху лошите му страни, но трябва да отбележим, че никой друг състезател не отстоява правата на колегите си така, както той го прави. Например Джокович подкрепи Циципас след скандала с продължителността на паузите за тоалетна. Това е част от добрите черти на Новак, които сякаш остават в сянка и на които много рядко се обръща внимание", каза германецът.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №1: Джокович притежава черта, която хората умишлено пренебрегват Мирела Николова
Теми:  
atp | борис бекер | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook