Бивш №1: Познавайки Надал, то има сериозна опасност да не го видим на Ролан Гарос

от в 19:36 на 06.05.2023
Мирела Николова

През вчерашния ден Рафаел Надал обяви решението си да пропусне и предстоящата Мастърс надпревара в Рим, което допълнително засили опасенията дали изобщо ще видим в игра испанеца по време на тазгодишния сезон на клей. Матадора не е излизал на корта от Откритото първенство на Австралия през януари, когато в среща от втори кръг получи контузия в бедрото, принудила го да бъде извън Тура в продължение на вече повече от 3 месеца. 

Очакванията бяха, че Матадора ще се включи в турнира в италианската столица, за да успее да натрупа известна доза игрова практика преди Ролан Гарос, но вчерашното му обявление стана причина мнозина да поставят участието му в Париж под сериозен въпрос. Един от тях е и бившият №1 в света Анди Родик, който изрази мнение, че решението на Рафа да пропусне надпреварата в Рим, би могло да се счете за знак, че шансовете да го видим в игра на Откритото първенство на Франция стават все по-малки.

"Ако се интересувате от тенис, то със сигурност сте наясно, че Рафа обича да натрупа мачове, преди да пристигне в Париж. Всички се страхуваме да го кажем на глас, тъй като не искаме да се случи, но щом той е решил да не играе в Рим, то изведнъж възниква въпросът дали няма да се оттегли и от участие на Ролан Гарос. Дали наистина ще иска да се завърне на хлъзгавите клей кортове след контузия като тази?

Той вече не се намира в началото на кариерата си и е все по-трудно. Остава единствено да се надяваме, че възстановяването му се развива по план и това му решение е по-скоро превантивна мярка. Стискаме палци, че той има желание да запази всичките си сили за Откритото първенство на Франция. За съжаление обаче, контузиите му стават все по-чести", завърши бившият американски тенисист.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №1: Познавайки Надал, то има сериозна опасност да не го видим на Ролан Гарос Мирела Николова
Теми:  
atp | анди родик | интервю | любопитно | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook