Бивш №1 в света е убеден: Медведев е фаворит на финала срещу Надал

от в 16:30 на 28.01.2022
Мирела Николова

Финалистите в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия са вече ясни и това са Рафаел Надал и Даниил Медведев. Матадора не срещна почти никакви затруднения срещу Матео Беретини на полуфиналите, докато руснакът трябваше да покаже най-добрата си игра, за да пречупи Стефанос Циципас в един изключително равностоен и оспорван четирисетов двубой. В неделния ден Надал и Медведев ще се изправят един срещу друг в мач с огромен залог - рекордна 21-ва титла от Шлема за испанеца или втори пореден "мейджър" трофей за световния №2.

Прогнозите за сблъсъка вече започнаха, като сред първите, които изказаха своето мнение за развоя на мача за титлата, бе бившият водач в световната ранглиста и двукратен шампион от Големия шлем - Евгени Кафелников, според когото неговият сънародник е фаворитът за спечелване на трофея.

"За съжаление, нямах възможност да наблюдавам полуфинала между Даниил и Стефанос, тъй като по това време пътувах, но съм наясно с резултата. Откриващите две части бяха трудни, но впоследствие Медведев контролираше случващото се на корта и всичко вървеше по план за него.

Даниил е страхотен, играе феноменално и постигна добър резултат. На няколко пъти казах, че ще надделее над Циципас, и се оказах прав. Относно финала с Рафа Надал - отново смятам, че Даня е фаворит да спечели титлата", разкри руснакът в интервю за Championship.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №1 в света е убеден: Медведев е фаворит на финала срещу Надал Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | евгени кафелников | интервю | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook