Бивш №1: Защо да продължаваш да играеш, ако не можеш да победиш Федерер, Надал и Джокович?

от в 13:55 на 29.11.2020
Димитър Беловски

Бившият №1 Марат Сафин коментира фактът защо се е отказал толкова рано от спортната си кариера. Руснакът беше едва на 29 години, когато прекрати професионалната си кариера, четири години след като напусна топ 10.

Сафин доста често беше измъчван и от контузии, основно в коленете, но истинската причина поради, която той е напуснал тура е защото е знаел, че не може да победи Джокович, Надал или Федерер и затова е виждал малък смисъл да продължава да играе.

„В този спорт или си в топ 5, или си никъде“, коментира Сафин пред руски медии.

„Не исках да продължавам да играя като №11, №12 или №20 в света. Тенисът срещу млади играчи, умората и бягането с болящо коляно само те дискредитира. Винаги съм вярвал, че е по-добре да спреш да играеш преди самият спорт да те напусне“, продължи руснака.

Сафин призна, че е бил могъл да продължи и още няколко години, ако не бяха болките в коляното му, но вече му е омръзнало от тенис светът.

„Ако коляното не ме измъчваше, можех да продължа да играя още няколко години, но вече бях уморен от този свят. Беше ми скучен. Нямах мотивация и започнах да губя от незнайни съперници“.

„Ако не можеш да победиш Федерер, Надал или Джокович, защо да продължаваш?“, попита бившият №1.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №1: Защо да продължаваш да играеш, ако не можеш да победиш Федерер, Надал и Джокович? Димитър Беловски
Теми:  
марат сафин | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook