Бивш британски тенисист: Зрителите ще заобичат Джокович след края на кариерата му

от в 12:55 на 27.06.2022
Мирела Николова

За разлика от останалите членове на Голямата тройка Новак Джокович не се радва на толкова сериозна подкрепа от страна на тенис феновете и многократно му се е налагало да играе не само срещу своя съперник, но и срещу пълните трибуни. Според бившия британски тенисист и настоящ спортен коментатор Дейвид Лойд това ще се промени след края на кариерата на сърбина, когато зрителите и медиите ще оценят по достойнство всичко постигнато от Ноле през годините.

"Наистина е странно, че постиженията на Джокович биват пренебрегвани. Много хора биха казали, че Новак има късмета да бъде в една ера заедно с Роджър, Рафа и Анди, но същевременно това е пречка за него. Всички те са страхотни играчи, но разликата е, че тримата имат подкрепата на феновете и пресата, която Джокович няма. Мисля, че както зрителите, така и пресата се отнасят много лошо с него.

Има играчи, които публиката обожава, след като са се завърнали след дълго отсъствие. Тогава хората сякаш разсъждават така: "Преди не ти бях голям фен, но вече оценявам какво си направил". Имам чувството, че с Новак ще бъде по същия начин и зрителите ще го заобичат, когато прекрати кариерата си или когато усетят, че това е последната му година в професионалния тенис. Тогава хората ще полудеят по него", заключва Лойд.

Източник: TennisHead


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш британски тенисист: Зрителите ще заобичат Джокович след края на кариерата му Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook