Бивш футболист за случая с Халеп: Треньорът или лекарят я е предал

от в 14:06 на 23.10.2022
Мирела Николова

През последните дни се разрази най-сериозният допинг скандал в тениса от случая с Мария Шарапова през 2016-а насам, след като стана ясно, че в пробата на бившата №1 в света Симона Халеп е открито забраненото вещество роксадустат. Самата тенисистка напълно отрича да е приемала какъвто и да е вид забранени субстанции и по думите ѝ сега започва най-тежката битка в досегашната ѝ кариера - тази за истината. Румънката бе подкрепена от бившия си съпруг, както и от много свои колеги, които заявиха, че не си представят как именно Халеп би нарушила правилата съзнателно.

По случая се изказа и бившата футболна звезда на румънския футбол Йоан Лупеску, според когото член на щаба на двукратната шампионка от Шлема е предал нейното доверие и така забраненото вещество е попаднало в тялото на румънката. Припомняме, че в началото на април бившата водачка в световната ранглиста направи промени в своя щаб, като назначи за свой постоянен треньор френския специалист Патрик Муратоглу.

"Искам да ви разясня от моята гледна точка на бивш професионален футболист как функционира връзката между един спортист и всички, които се занимават с неговото здраве. Най-важното нещо тук е доверието. Имах възможността да бъда обгрижван от страхотни лекари както в клубните отбори в Германия, така и в националния тим. Никога не знаех какво приемам като лекарства, просто взимах това, което ми дадат, и им имах стопроцентова вяра, че всичко е наред. Мисля, че такава е ситуацията и със Симона Халеп. Тя е доказала през цялата си кариера, че не се нуждае от допинг, за да бъде на върха.

Наскоро тя смени треньора и щаба си, като имаше пълно доверие в хората около себе си. Когато се намираш в навечерието на голям турнир като US Open, не обръщаш внимание на това какво приемаш. Някои хора ще кажат, че си длъжен да бъдеш наясно с това, но всъщност не е така. Ние вярваме на хората от екипа си и приемаме каквото ни е дадено, тъй като основният ни фокус пада върху спортната страна, върху анализа на нашите опоненти. Освен това дори и да са ви били казани няколко наименования на забранени вещества, то шансът да не ги знаете или да не ги запомните, е голям. Според мен треньорът или лекарят е предал Симона", коментира Лупеску.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш футболист за случая с Халеп: Треньорът или лекарят я е предал Мирела Николова
Теми:  
wta | допинг | интервю | любопитно | патрик муратоглу | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook