Бивш играч: Страстта на Надал към титлите замъглява разума му и може да навреди на здравето

от в 13:36 на 31.10.2022
Мирела Николова

По време на своята легендарна кариера Рафаел Надал е бил съпътстван от редица контузии, които са били причината да бъде извън игра за дълги периоди от време. След като пропусна втората половина от миналия сезон заради хроничната си травма в ходилото, Матадора се завърна на корта в началото на 2022-ра и постави изумителен старт на годината си, спечелвайки титлата на Аустрелиън Оупън, която го превърна в рекордьор по трофеи от Големия шлем.

Не след дълго обаче физическите проблеми за Рафа се завърнаха с пълна сила и макар да триумфира и на Ролан Гарос, той впоследствие разкри, че му се е наложило да играе на инжекции, които да направят стъпалото му напълно безчувствено, като това е бил и единственият му шанс да се състезава в Париж. На Уимбълдън той бе принуден да се откаже от участието си в турнира заради разтежение на коремен мускул, като тази травма впоследствие се усложни и на US Open, където загуби още на осминафиналите.

Всичко това поставя въпроса още колко дълго 22-кратният шампион от Шлема ще продължава да се бори с контузиите си, воден от страстта и желанието си да се състезава. Според бившия №85 в света Александър Васке е неразумно испанецът да продължава да подлага тялото си на толкова големи натоварвания, и дори предрича, че тази амбиция на Надал би могла да има необратими последици за него в бъдеще.

"Младите играчи в академията ми имат съмнения дали това, което прави Рафа, всъщност е нещо добро. Намират за странно това, че той е играл на инжекции по време на Ролан Гарос, или пък факта, че на пресконференция обявява, че може да прекрати кариерата си, а десет дни по-късно се подготвя за Уимбълдън. Но Рафа не иска някой да му налага мнението си относно кога трябва да спре. 

Що се отнася до стила му на игра и това, че продължава да се състезава въпреки физическото си състояние, то няма как да не направя асоциация с Борис Бекер и трайните щети, които може да си навлече. Питам се дали след няколко години Надал също няма да бъде с ограничена способност да се движи като Бекер. Всичко ни навежда на мисълта, че това е напълно възможно, защото пристрастяването към титлите е по-силно от разума", коментира бившият германски тенисист.

Източник: WeLoveTennis.fr

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш играч: Страстта на Надал към титлите замъглява разума му и може да навреди на здравето Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook