Бивш номер едно: Надал щеше да спечели със затворени очи, ако не беше контузен

от в 15:30 на 18.01.2023
Мартин Петков

Намираме се в края на едва третия ден от старта на Откритото първенство на Австралия, но първата сензационна новина в надпреварата при мъжете вече е факт. Рафаел Надал, който започна сезона си с две поредни поражения, пристигна в Мелбърн, за да защитава титлата си от миналогодишното издание на турнира, когато във финала направи немислимото и сътвори фамозен обрат над Даниил Медведев, наваксвайки пасив от 0:2 сета, за да се поздрави с втория си трофей от състезанието на Зеления континент, но през днешния ден в двубоя си от втория кръг на надпреварата Матадора нямаше същия успех и в момент, когато изоставаше със сет и пробив, то той получи контузия на бедрото, пред която капитулира окончателно в срещата, и отстъпи в три части на 65-ия в света Макензи Макдоналд.

Новината за отпадането на носителя на 22 "мейджър" трофея безспорно се разпространяваше със скоростта на светлината и мнозина изказаха своето мнение по повод загубата на испанеца. Един от хората, които се нагърбиха с различно от всеобщото заключение, че Рафа вече се намира в самия край на кариерата си и поражението всъщност не е толкова неочаквано, беше бившият номер едно Евгени Кафелников, който пред медиите в родината си Русия сподели следното:

"Мнозина не са изненадани от отпадането на Надал във втория кръг? Лично аз съм изненадан. Мисля, че ако всичко беше нормално и Рафа нямаше проблеми от физическо естество, то той щеше да спечели срещата убедително. Видяхме какво се случи и травмата в областта на бедрото беше неоспорима. Въпреки всички проблеми на Надал в последните месеци, то той е с класи над днешния си съперник и би го победил със затворени очи, ако се намираше в оптимално здравословно състояние  - коментира бившият двукратен шампион от Големия шлем.

Източник: GoTennis 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш номер едно: Надал щеше да спечели със затворени очи, ако не беше контузен Мартин Петков
Теми:  
australian open | евгени кафелников | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook