Бивш шампион от Шлема: Бих искал Федерер да спечели Уимбълдън и да се пенсионира

от в 16:52 на 26.02.2021
Диана Андреева

Шампионът на Уимбълдън 1991 Михаел Щих сподели очакванията си относно завръщането на Роджър Федерер след повече от година отсъствие и коментира една от най-обсъжданите теми, свързани с 20-кратния шампион на Големия шлем, а именно неговото отказване от тениса:

"Разбира се, един ден Роджър ще реши да спре. Мнозина предсказаха оттеглянето му още преди пет години. Наистина бих искал той да спечели Уимбълдън и да каже:" Преживях трудни времена и реших да се откажа. "Би било добре за тениса и би бил най-добрият край. Не можете да го отпишете, тъй като той е много надарен тенисист, което му позволява да продължи да печели дори и на тази възраст.

Може би по-младото поколение е загубило известно уважение към него след една година отсъствие. Въпреки това той може да претендира за титлата в Лондон, защото психически е много силен и много обича този турнир. Страхотно е, че всички очакват с нетърпение завръщането му на корта.

Той няма какво да губи и няма какво да доказва. Федерер продължава да се състезава, защото вярва, че може да печели големи турнири.", цитира думите на Стич Tennis World USA.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш шампион от Шлема: Бих искал Федерер да спечели Уимбълдън и да се пенсионира Диана Андреева
Теми:  
михаел щих | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook