Бивш шампион от Шлема: Джокович не получава подкрепата, която заслужава

от в 16:43 на 27.02.2021
Мирела Николова

Носителят на 18 титли от Шлема Новак Джокович безспорно е най-успешният играч в историята на Откритото първенство на Австралия със своята стопроцентова успеваемост на финали в Мелбърн, след като е спечелил и деветте, в които е участвал. Въпреки впечатляващото постоянство на корта, което демонстрира през годините, както и устрема си към подобряване на голяма част от най-значимите рекорди в спорта, световният №1 никога не е бил сред фаворитите на тенис общността.

Наскоро бившият финалист на Откритото първенство на Франция Алекс Кореча изрази мнението си, че Джокович не притежава такава мащабна фен база, подобна на тези на Роджър и Рафа, и същевременно не получава подкрепата, която заслужава.

"Имайки предвид невероятните му постижения и виждайки всичко, с което допринася за обществото, Новак трябва да бъде идол на хората по света. Но напротив, той получава по-малко, отколкото заслужава. Неговите действия на корта го превърнаха в мишена на феновете на Федерер или Надал и изобщо на почитателите на тениса."

Запитан за последното издание на Откритото първенство на Австралия, където Джокович получи контузия, в която мнозина се съмняват, Кореча добави: „Вярно е, че има много причини травмите му да са трудни за разбиране или оправдаване. Особено когато всички го видяхме да демонстрира невероятна игра и придвижване, сякаш нищо не се е случило. Според мен всичко това е породено от неговите перфекционизъм и желание да спечели най-много титли от Големия шлем и да стане най-великият в историята на тениса".


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Бивш шампион от Шлема: Джокович не получава подкрепата, която заслужава Мирела Николова
Теми:  
джокович | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари

Следвайте ни в Facebook