Бивш шампион от Шлема обвини Джокович: Той се преструваше през целия турнир, че е контузен

от в 04:27 на 30.01.2023
Мартин Петков

Новак Джокович доказа за пореден път в своята кариера, че Аустрелиън Оупън му принадлежи и след всичко изстрадано преди 12 месеца, когато беше депортиран от Зеления континент, то Ноле отново блесна в най-добрата си светлина и със само един загубен сет в хода на турнира, триумфира с юбилейна 10-а титла в Мелбърн. Няма да е пресилено, ако кажем, че най-коментираната тема в хода на надпреварата, а дори и преди да бъде поставено нейното начало, беше физическото състояние на сърбина, който получи травма в бедрото в сблъсъка си срещу Даниил Медведев от полуфиналната фаза на състезанието в Аделаида още в първата седмица на новата година.

Световният номер едно на старта на кампанията си на Откритото първенство на Австралия нагледно в двубоите си срещу Роберто Карбайес Баена, Енцо Куако и Григор Димитров демонстрира, че проблемът му с травмата не е утихнал и въпросителните относно това колко напред може да стигне в борбата за трофея, не липсваха. С течение на времето обаче състоянието на Ноле видимо се подобряваше, свидетелство за което бяха разгромните му победи над Алекс де Минор, Андрей Рубльов и Томи Пол, извели го до сблъсъка за отличието срещу Стефанос Циципас, където беше също така безпощаден и въпреки изключителната спортна форма на елина, то фаворитът се наложи в последователни сетове.

Конспирации по адрес съществуването на контузията на Джокович се зародиха още със стъпването му на корта в "Rod Laver Arena", като едно от лицата на тениса, които гласно обвиниха световния номер едно, че е преиграл за състоянието на нараняването си, беше легендата и носител на трофея от Ролан Гарос 1976 - Адриано Паната. 72-годишният италианец в пряк ефир по водещата телевизия на Апенините - Rai2, определи 22-кратния шампион от Шлема по следния начин: 

"Той го прави, за да разконцентрира противниците си. Да плачеш по такъв начин не е добре. Той се преструваше, че е контузен." - гласят думите на Паната, бивайки цитиран от тенис журналиста Марио Бокарди.

Мнозина обаче твърдят, че някогашният шампион от Ролан Гарос е известен в Италия с тези си неуважителни коментари посока състезателите. В широка тема на разговор се превърна и фактът, че това не е първият случай, в който италианецът е настроен враждебно срещу Джокович, след като в миналото Паната не е искал да награди световния номер едно с АТР титла, защото Ноле е победил Роджър Федерер във финал.

Източник: FirstSportz


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш шампион от Шлема обвини Джокович: Той се преструваше през целия турнир, че е контузен Мартин Петков
Теми:  
australian open | адриано паната | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook