Бивша АТР звезда: За жалост, младите подражават на Кирьос вместо на Джокович

от в 12:04 на 11.10.2021
Мирела Николова

Новак Джокович е пример за това как славата не бива да замъглява съзнанието на един човек, като неведнъж е оказвал помощ и подкрепа на свои колеги или се е застъпвал за тях пред АТР. Световният №1 също така има своя тенис академия в Белград, където подпомага развитието на млади таланти на страната си и където един от треньорите е бившият световен №16 Юнес Ел Айнауи. Мароканецът може да се похвали с 5 титли на ниво АТР, както и с победи над двама от най-великите тенисисти в историята - Роджър Федерер и Рафаел Надал, а ето и какво каза бившият тенисист по адрес на Тримата големи, и в частност водача в ранглистата.

"Страхотен е, Новак е наистина невероятен", започна Ел Айнауи. "Той се занимава и с най-малките детайли в академията, решава всички въпроси. Докато играе на турнир от Големия шлем, пак намира време да помогне на други играчи и да се грижи за управлението на академията. Изумително е как успява да съчетае всичко. На негово място не бих могъл. Дори малко преди началото на мача си той проверява дали всичко върви добре в академията."

Относно съперничеството между Голямата тройка Ел Айнауи добави: "Играх срещу Федерер и Надал, когато и двамата едва прохождаха в Тура. Спечелих веднъж срещу всеки от тях. Дори победих Надал на US Open. Виждам и тримата като най-великите, макар и никога да не съм играл срещу Новак. Удоволствие е да наблюдаваме най-добрите за всички времена да се състезават по едно и също време. Младите тенисисти трябва да вземат пример. За съжаление, някои млади състезатели предпочитат да подражават на Беноа Пер и Ник Кирьос, но аз препоръчвам да обърнат внимание на това, което прави Джокович."

Източник: TennisHead

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша АТР звезда: За жалост, младите подражават на Кирьос вместо на Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | голямата тройка | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook