Бивша номер 4: Мисля, че Григор най-после се научи да играе правилен тенис

от в 13:37 на 03.04.2024
Калоян Соколов

Тенис ренесансът на Григор Димитров е една от големите теми на настоящия сезон в ATP Тура и все повече анализатори и бивши играчи обръщат внимание на страхотната форма на българина, която му позволи от настоящата седмица отново да бъде член на световния номер 10. Първата ни ракета през цялата си кариера е бил спряган за един от най-талантливите тенисисти, което е напълно нормално с оглед на способността му да изпълнява удари, които са непосилни дори за някои от лидерите в ранглистата.

Йелена Докич обаче е на мнението, че точно това тенис разнообразие е било нож с две остриера за българина, тъй като му е било трудно да структурира играта си по най-добрия възможен начин, а ето какво още сподели бившата номер 4 в световната ранглиста за Tennis infinity:

Мисля, че той най-после разбра как да игра правилен тенис. С това имам предвид, че вероятно няма играч, който претежава толкова красива техника, но колко ефективно я е използвал Димитров през времето всъщност? Той винаги е притежавал спортно-техническите качества, само че не показваше нужното постоянство в мачовете си. Мисля, че му отне малко повече време, докато разбере как да използва техническите си способности по най-правилния мач. Григор е фантастичен играч и заслужава да достигне поне до финал от Големия шлем. Надявам се отново да го видим в решителните фази на състезанията от Шлема. Той притежава играта, средставата и оръжията, с които да постигне това, така че вече всичко се превръща във въпрос на зрялост, колко силен е станал психически и може ли да задържи това ниво на игра? - завършва коментарът на някогашната 1/2-финалистка от Уимбълдън.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивша номер 4: Мисля, че Григор най-после се научи да играе правилен тенис Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | йелена докич | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook