Бивша шампионка от Големия шлем прекратява кариерата си!

от в 18:52 на 04.05.2021
Мирела Николова

Световната №52 Барбора Стрицова по-рано днес обяви оттеглянето си от професионалния тенис. В момента тя е на 35 години и макар че е бременна, мнозина очакваха да се завърне на корта след раждането.

„Чувствам се странно“, написа тя в социалните мрежи. „До този момент тенисът беше единственият свят, който познавах... Никога не съм мислела, че ще прекратя кариерата си по време на пандемия. Въпреки това някои моменти в живота просто не могат да бъдат планирани и съм изключително развълнувана за следващата ми роля в живота - тази на майка. Това обаче не означава, че ще приема факта, че не съм изиграла последния си двубой пред публика. Когато е възможно, ще изиграя един последен мач пред вас, за да ви кажа сбогом.“

Чехкинята е бивша шампионка на двойки на Уимбълдън през 2019 г., когато заедно със Су-Вей Сие вдигнаха титлата на Свещената трева. Тя също така е била водачка в световната ранглиста на двойки, печелила е 31 титли при тандемите и е шесткратен шампион на Fed Cup заедно със страната си.

Най-високото ѝ класиране в кариерата на сингъл е 16-ата позиция, която тя достига през януари 2017 г., а същевременно може да се похвали с две WTA титли на сингъл.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша шампионка от Големия шлем прекратява кариерата си! Мирела Николова
Теми:  
wta | барбора стрицова

Коментари





Следвайте ни в Facebook