Бивша шампионка от Уимбълдън: Гоф отново ще бъде сензация и ще стигне далеч

от в 15:58 на 21.06.2021
Диана Андреева

Кори Гоф със сигурност привлече вниманието на хората към себе си преди два сезона по това време, когато за първи път се появи на голяма сцена и отстрани последователно част от най-големите имена към момента в женския тенис. Със своето участие на Уимбълдън 2019 Коко си изгради име в спорта, а в момента опровергава мнението на критиците, че е "чудо за три дни". Макар и да е на едва 17 годишна възраст, Коко е заела почетното 23-то място в класацията на WTA, а мнозина смятат, че тя е една от претендентките за титлата в тазгодишното издание на надпреварата. 

На подобно мнение е и друга бивша състезателка, която прави своя пробив в професионалния спорт още в тийнейджърските си години - Трейси Остин. Остин печели своята първа титла на сингъл от Големия шлем на US Open 1979, когато е едва на 16, а година по-късно вдига трофея и на Уимбълдън, но в компанията на своя брат Джон. Бившата световна номер едно и 23-кратна шампионка на WTA има големи очаквания от Коко Гоф на предстоящия Уимбълдън, като ето какво точно каза американката за своята сънародничка пред местни журналисти:

"Ще стигне далеч на Уимбълдън. Отново ще бъде сензация! За тези две години след 2019 форхендът ѝ се подобри, вторият ѝ начален удар също, много по-силна е. Вече има голям опит и спечелени трофеи. Ще се завърне като поставена състезателка. Винъс имаше доста подобен слайс сервис, а тя със сигурност е оставила своята следа в историята на трева със своите пет титли в Лондон.", завъши Остин.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша шампионка от Уимбълдън: Гоф отново ще бъде сензация и ще стигне далеч Диана Андреева
Теми:  
кори гоф | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook