Бившата номер 1 се оказа твърде силна: Шиникова взе само три гейма срещу Плишкова

от в 21:06 на 20.09.2022
Мартин Петков

Изабелла Шиникова в последните месеци разочарова с изявите си и неуспеха при множеството опити да преодолее квалификациите на силните WTA надпревари, в които се включи, но за както нейна, така и наша радост, негативната серия на софиянката през тази седмица намери своя край и тя влезе в основната схема на престижния WTA 500 турнир в Токио. Българката обаче не случи на късмет при жребия и трябваше още на старта в същинската част от състезанието да срещне бившата номер едно Каролина Плишкова, която се оказа твърде висока топка за нашенката и я надигра след само 58 минути на корта - 6:2 6:1. По този начин докато втората ни ракета се сбогува с японската столица, то чехкинята вече е в следващия кръг, където я очаква Петра Мартич.

Белла започна убедително двубоя, като не допусна изненада в първия си гейм на сервис, обаче при втория си такъв сериозен натиск и бомбени ретури от страна на Плишкова затрудниха значително българката, поради което фаворитката се откъсна напред в резултата с пробив. Шиникова нямаше намерение да се отказва и взе идното си подаване, при това на нула, но два пропуснати първи сервиси се превърнаха в лесни мишени за бившата номер едно и тя посредством втори брейк записа откриващия сет на сметката си.

Началото на втората част можеше да има фундаментално значение за бъдещето на софиянката в мача, която разполагаше със своя първи шанс за пробив, ала го пропиля, след като ретурът ѝ не намери очертанията на корта. Шиникова се справи с психологическия момент в идните минути, печелейки подаването си, ала това се оказа последното положително нещо за Белла в срещата и сериозно покачване на равнището от Плишкова означаваше пет поредни гейма в актива на чехкинята, както и крайният успех в японската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бившата номер 1 се оказа твърде силна: Шиникова взе само три гейма срещу Плишкова Мартин Петков
Теми:  
wta | изабелла шиникова | каролина плишкова | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook