Бившата шампионка с нов страхотен успех: Азаренка изхвърли миналогодишната полуфиналистка

от в 12:05 на 20.01.2023
Мартин Петков

Виктория Азаренка стартира новия сезон с участие на подготвителните надпревари в Аделаида, от които в крайна сметка се отправи към Мелбърн в серия от две поредни поражения. Беларуската при завръщането си на любимия си турнир от Големия шлем, а именно Аустрелиън Оупън, откъдето датират единствените ѝ два "мейджър" трофея, тя откри кампанията си с последователни победи, които през днешния ден надгради със страхотен успех над друго голямо име от близкото минало - Мадисън Кийс, като сътвори пълен обрат срещу миналогодишната полуфиналистка за час и 38 минути на Rod Laver Arena - 1:6 6:2 6:1. По този начин бившата номер едно се класира за осминафиналите в турнира, където ще срещне по всяка вероятност Мария Сакари, ако не станем свидетели на изненада от страна на Лин Жу.

Още от самото начало на двубоя двете бивши представителки на топ 10 се вкопчиха в съревнование на стабилността при размените от основната линия, като американката до голяма степен дирижираше случващото се, пласирайки дълбоки удари в близост до очертанията на корта. Някогашната първа ракета на света в първите мигове съумяваше да предоставя нужния отпор срещу силовата игра на противничката си, но Кийс безспорно играеше най-добрия си тенис и след като проби всяко едно от подаванията на беларуската, то тя записа откриващия сет на сметката си.

При старта на втората част беше забележима промяната в игровия облик на Вика, която все по-често започна да намира отговор срещу стила на американката в своебразните престрелки помежду им и положителните знаци не закъсняха. Азаренка отмъкна подаването на световната номер 13 в четвъртия гейм, с което предизвика серия от пробиви, но в крайна сметка самата тя излезе като победител от ситуацията и дублира предимството си, за да възстанови равенството в отделните сетове.

Решителната трета част до голяма степен представляваше игра на нерви, в която бившата двукратната шампионка от Мелбърн се чувстваше отлично на корта и непрестанно атакуваше плитките удари на Кийс, с което трупаше завидно количество дивиденти и заслужено се откъсна напред с комфортен аванс от два брейка. С тези си действия в последния час на корта някогашната първа ракета на света тотално обезкуражи американката и ѝ отпусна само гейм, преди да узакони триумфа си, с който продължава напред в състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бившата шампионка с нов страхотен успех: Азаренка изхвърли миналогодишната полуфиналистка Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | виктория азаренка | мадисън кийс

Коментари





Следвайте ни в Facebook