Бившият финалист е повален: Пол се оказа твърде голяма хапка за Раонич на Уимбълдън

от в 22:44 на 06.07.2023
Мартин Петков

Едно от звездните завръщания на тазгодишния Уимбълдън несъмнено бе това на финалиста от 2016-а в турнира Милош Раонич, който намери сили за успешен старт на кампанията си, но през днешния ден напусна All England Club. В екзекутор на канадеца пък се превърна полуфиналистът от Аустрелиън Оупън - Томи Пол, който пропусна да затвори срещата в последователни сетове, но остана концентриран и се поздрави с победата след точно три астрономически часа на корта - 6:4 7:6(4) 6:7(4) 6:4. 

По този начин американецът и световен номер 15 се класира за третия кръг на най-стария тенис турнир, където ще срещне друга от сензациите в Мелбърн, а именно Иржи Лехечка.

Началото на двубоя ни предложи немалко интригуващи моменти, след като 16-ият поставен съумя да предугади неколкократно посоката на мощния сервис на своя колега и в разиграванията бе по-стабилен, за да се оттегли с пробив при първата почивка. Ответната реакция на бившия номер три обаче си заслужаваше и той откликна с поредица от изящни атаки, като осъществи рибрейк, но силните минути за посрещачите продължиха и Пол поднови водачеството си в резултата, като същевременно канадецът изпита физически дискомфорт и се почувства принуден да вземе медицински таймаут. След провеждането на интервенцията гигантът наглед вече не трябваше да се съобразява с неразположението си, ала въпреки това по никакъв начин не притесни съперника си със своите ретури и откриващият сет бе записан в сметката на полуфиналиста от Аустрелиън Оупън.

Втората част пък напълно се разграничи от видяното досега в срещата, като вълнуващи мигове липсваха и без да видим нито един брейкбол, то ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него бившият вицешампион в надпреварата потегли по мечтан начин с два минипробива, повеждайки с 3:0 точки, ала оттам насетне инкасира купища неточности, докато американецът остана солиден и спечели седем от следващите осем разигравания, за да дублира преднината си в отделните сетове.

В третата част отново гледахме сериозно превъзходство от страна на подаващите, преди да бъдем отведени до осмия гейм, когато Раонич наглед капитулира пред високия интензитет на игра и инкасира пробив. Предусетил вкуса на поражението, канадецът заигра отпуснато и напомни за най-силните си дни на корта, като реализира серия от печеливши форхенди, за да осъществи рибрейк, след който спаси два поредни мачбола на собствен сервис и предизвика нов тайбрек. За разлика от предходния дълъг гейм, в този случай Пол пръв се сдоби с минипробив аванс, ала впоследствие Раонич навакса пасива си и намери необходимия баланс в играта си, с което намали изоставането си в общия резултат на сблъсъка.

На старта на четвъртия сет двамата северноамериканци изнесоха по един колеблив първи гейм на начален удар, в който преодоляха проблемите си и спасиха по един брейкбол, за да стартират успешно в частта. Въпреки това, то подобрението в ретурите на световния номер 16 бе повече от видимо и той се възползва от далеч по-доброто си придвижване по тревната настилка, за да реализира ключов пробив в третия гейм. Оттам насетне полуфиналистът остана изцяло концентриран над началния си удар, който нито за секунда не го предаде, при което Пол довърши започнатото, макар и с близо час закъснение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бившият финалист е повален: Пол се оказа твърде голяма хапка за Раонич на Уимбълдън Мартин Петков
Теми:  
atp | милош раонич | томи пол | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook