Бляскаво завръщане: Радукану сломи бивша шампионка от WTA финалите за първа топ 30 победа на клей!

от в 14:08 на 13.04.2024
Елеонора Александрова

Ема Радукану влезе в WTA тура, като една от най-талантливите тенисистки за своето поколение. Още, пред 2021-ра, когато бе още тийнейджърка, тя се класира за втората седмица в Уимбълдън, а върхът й бе на US Оупън през същата година, когато стана първата тенисистка, спечелила "мейджър" турнир след като тръгва от квалификациите.

След знаменития триумф британката започна бавно, но сигурно да губи от своя блясък на корта, със загуби в ранните етапи на турнирите. Въпреки негативните признаци от страна на Радукану, тя се изкачваше в ранглистата и достигна дори до топ 10. С отпадането в първия кръг на US Оупън през 2022-ра обаче позициите в ранглистата започваха да дават все по-ясно отражение на формата на британката, а тежка контузия от април миналата година, която извади шампионката от US Оупън през 2021-ва от игра за цялата година, я извади дори от топ 200. Завръщането на Радукану изглежда трудно за нея, като до вчера тя имаше 5 победи и също толкова загуби.

Вчера в надпреварата на Billie Jean King Cup, Радукану обаче напомни на себе си, надделявайки в истинска тенис драма бившата номер 4 и шампионка на WTA Финалите, Каролин Гарсия с резултат 3:6, 6:3, 6:2. Това е първа победа за настоящата номер 302 на червени кортове от 2022-ра насам, както и първа над представителка на топ 30 някога на тази настилка. Припомняме ви, че Гарсия достигна до четвъртфиналите в Маями, надигравайки Наоми Осака и Коко Гоф, така че определено този успех на британката е изключително престижен.

Тази победа бе важна и за Великобритания в надпреварата, тъй като тя донесе равенството в двубоя срещу Франция. Днес двете страни ще се борят за класиране за основната схема на Billie Jean King Cup, като Радукану ще срещне втората ракета на Франция при жените, Диан Пари, а другата британка, която играе основна роля в турнира, Кейти Болтър, - Каролин Гарсия.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бляскаво завръщане: Радукану сломи бивша шампионка от WTA финалите за първа топ 30 победа на клей! Елеонора Александрова
Теми:  
били джийн кинг къп | ема радукану | каролин гарсия

Коментари





Следвайте ни в Facebook