Близо до съвършенството: Джокович даде само 3 гейма в първия си мач на трева за сезона

от в 20:18 на 22.06.2022
Мирела Николова

Дни преди началото на Уимбълдън Новак Джокович реши да се включи в демонстративната надпревара в Хърлингам - Giorgio Armani Tennis Classic, за да натрупа известна игрова практика на трева преди третата "мейджър" надпревара за сезона. В първия си двубой 20-кратният шампион от Шлема показа отлично ниво на игра и обнадежди феновете си за добро представяне на Откритото първенство на Великобритания, където през тази година ще опита да завоюва трофея за четвърти пореден път.

Днес съперник на световния №3 бе Феликс Оже-Алиасим, който обаче не успя да се противопостави успешно на устремения сърбин и след малко повече от 70 минути престой на корта бе оформено категоричното 6:2 6:1 в полза на фаворита. Следващият мач на Ноле ще се състои в петък, като опонентът му предстои да бъде оповестен.

Крайният резултат на откриващата част не отразява обективно случилото се, тъй като в големи периоди от нея канадецът съумя да окаже съпротива на именития си противник. Джокович постави ударно начало, пробивайки Оже-Алиасим още в първия му сервис гейм, но в следващите си две подавания на свой ред бе изправен пред общо пет брейкболаа. Бившият №1 обаче показа класата си и бързо елиминира опасностите, след което дублира аванса си от пробив, за да поведе с 5:2 и да предреши изхода на сета.

Подемът в играта му се пренесе и във втората част, където сърбинът продължи да демонстрира стабилност от основната линия, а същевременно значително повиши успеваемостта си на начален удар, което се оказа ключово за успеха. Той загуби едва три точки на собствен сервис, а също така защити реномето си на един от най-добре посрещащите тенисисти в Тура, за да запише пет поредни гейма на сметката си и скоропостижно да сложи точка на срещата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Близо до съвършенството: Джокович даде само 3 гейма в първия си мач на трева за сезона Мирела Николова
Теми:  
atp | демонстративен турнир в хърлингам | новак джокович | Обзори | феликс оже-алиасим | хърлингам

Коментари





Следвайте ни в Facebook