BNP Paribas Open: Хуркач не остави шансове на Тиафо, Нори шокира Агут

от в 09:01 на 12.10.2021
Диана Андреева

Франсис Тиафо затвърди отличните си изяви на тазгодишното Открито първенство на САЩ, където отстрани Андрей Рубльов и достигна до осминафиналите, ала днес бе повече от категорично надиграт от Хуберт Хуркач. В двубой, противопоставящ двама от младите таланти, представителят на Полша бе изключително солиден през цялото време и не остави никакви шансове на своя опонент. След само час и 14 минути на корта Хуби се поздрави с крайния успех, дошъл при 6:3 6:2, и така се класира за четвъртия кръг, където ще премери сили с 19-ия поставен в схемата Аслан Карацев. 

Във втория сет неточностите от ракетата на Тиафо валяха една след друга, които, в комбинация с неубедителното му представяне на начален удар, водеха след себе си множество главоболия за младия състезател. От своя страна, полуфиналистът на Уимбълдън бе напълно безмилостен както на сервис, така и на ретур и бе безпогрешен в противниковите подавания, реализирайки два пробива, извели го до успеха във втората част, а с това и в мача. 

Срещата започна на високи обороти, като публиката имаше възможност да наблюдава тенис от най-високо ниво. Хуркач пръв демонстрира качествата си, реализирайки пробив за 4:2. Хуби съумя да задържи преднината си и въпреки моментния спад в играта му, откри общия резултат на сметката си. 

В друг мач от програмата в Индиън Уелс поставеният под номер 15 Роберто Баутиста Агут не се справи със съпротивата на Камерън Нори и остана на крачка от място в следващата фаза на турнира. Англичанинът имаше своите моменти на колебание в хода на срещата, ала въпреки това не изпусна юздите и бидейки по-стабилен в ключовите моменти, достигна до крайната победа в трисетов двубой - 6:4 5:7 6:3. По този начин Нори си гарантира сблъсък за влизане в четвъртфиналите срещу друга изненада от днешния ден, а именно Томи Пол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
BNP Paribas Open: Хуркач не остави шансове на Тиафо, Нори шокира Агут Диана Андреева
Теми:  
камерън нори | роберто баутисъа агут | тенис турнир в индиън уелс | франсис тиафо | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook