Болезнено откровеният Тийм: Имах достатъчно време пред мен; не заслужавам "уайлд кард"

от в 18:23 на 20.05.2024
Калоян Соколов

Доминик Тийм играе на своя последен Ролан Гарос, след като така и не можа да се завърне на познатото ниво, откакто премина през операция на дясната си китка през лятото на 2021-ва и обяви, че ще се откаже в края на настоящия сезон. 2-кратният финалист в турнира пък е принуден да преминава през пресявките в Париж, тъй като домакините решиха да не му предоставят покана за основната схема.

Днес бившият номер три направи първата стъпка към класиране за същинския турнир, постигайки обрат над италианеца Франко Агаменоне на почти пълния "Сюзан Ленглен", където беше бурно подкрепян от 10 хиляди фенове. Впоследствие Тийм беше попитан дали е разочарован от това, че е принуден да преминава през пресявките, а австриецът показа невероятна скромност и откровеност при отговора си:

"Честно казано имах много време пред себе си, за да имам добра ранглиста. От 2 години насам съм обратно на корта, не е като да съм се завърнал точно сега след дълга контузия и да бъда ощетен заради това. Имах достатъчно турнири и достатъчно време, за да се изкача в ранглистата и не го направих, така че заслужено не получих "уайлд кард" и нямам проблем с това. Имам 10 участия в основната схема през годините и това е повече от достатъчно" - коментира 17-кратният ATP шампион.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Болезнено откровеният Тийм: Имах достатъчно време пред мен; не заслужавам "уайлд кард" Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | интервюта | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook